Evenementen

Agenda is leeg
Schrijf je in om via mail op de hoogte te blijven van de laatste uitslagen:

Nieuwsbrief:
Naam:
Emailadres:


Home
Bouwstoffen | Afdrukken |
Waardering: / 9
SlechtZeer goed 
Image
Om goede dobbers te maken, heb je het juiste materiaal nodig.

Balsahout

Het lijfje van de dobber wordt uit baslahout gemaakt.  Balsa is een lichte houtsoort afkomstig van een snelgroeiende boomsoort in Midden- en Zuid-Amerika.

Je kunt het hout in de modelbouwwinkel kopen.  Dit wordt in ronde latjes van verschillende diameters aangeboden.  Je kunt ook grotere planken kopen en deze in lange repen zagen, maar dit is wel wat moeilijker voor het afdraaien en vraagt al wat meer ervaring.

De hardheid van dit hout kan erg variëren.  Let er bij de aankoop op dat je de zachte stukken uitkiest.  Dit kun je makkelijk voelen door het hout even in te drukken.

Image 

Onderantenne

Voor de onderantenne kun je verschillende materialen gebruiken: verenstaal, carbon, glasvezel, satestokje, ...  Deze materialen kun je in verschillende diameters in de modelbouwwinkel kopen of in sommige hengelsportzaken.

Image 

Bovenantenne

In de meeste hengelsportzaken kun je allerlei verschillende maten, kleuren en soorten bovenantennes vinden.  Holle antennes of antennes voor grote matchpennen zijn er eveneens te koop.  Je kunt ook hetzelfde materiaal als voor een onderantenne gebruiken en deze met een opvallend kleurtje verven.  De "haren" van een stijve borstel zijn eveneens prima antenne's.

Image 

Oogje

De oogjes kun je met een boormachine zelf maken van een rolletje dunne metaaldraad.  In de hobbywinkel wordt deze draad meestal verkocht om er sieraden mee te knutselen.

In het artikel om zelf voorgelode matchpennen te maken, werd al beschreven hoe je oogjes kunt maken.  Voor de oogjes die hieronder zijn afgebeeld, gebruik je natuurlijk wat dunnere draad.

Image 

» Geen Commentaar
Er is nog geen commentaar op dit artikel.
» Post commentaar
Email (zal niet worden gepubliceerd)
Naam
Titel
Commentaar
 resterende karakters
Captcha Image Regenerate code when it's unreadable
Laatst geupdate op ( zondag 08 juni 2008 )